#torsdagstip – Webdesign Trends 2020

Webdesign trends 2020
Hvordan skal din hjemmeside se ud i 2020? Vi har samlet en oversigt over de nyeste webdesign-trends for dette år, som du kan finde inspiration fra.

Del dette indlæg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nyt år, nye muligheder – nyt design til din hjemmeside? 

Vi har samlet en lille oversigt over de webdesign-trends, som vi tror kommer til at fylde meget i 2020 – måske du kan finde noget inspiration i dem. 

Solide farveblokke

Vilde farver som baggrund og elementer kommer til at være meget fremme i det kommende år. Det er en måde at skabe en stemning på, og det er en hjælp til nemt og hurtigt at lave et visuelt layout uden egentlig at skulle designe noget. Pas dog på at du ikke vælger farver, der ikke harmonerer med hinanden.

Se et eksempel her: www.thecollective.com

Masser af whitespace

Alle designere elsker whitespace – det er en måde at få udvalgte elementer til at fremstå vigtige, men også en glimrende måde at skabe et luftigt udtryk på. Brug det rundt om dine sektioner, så dit indhold ikke står for tæt på hinanden og skaber rod i stedet for ro.

Se et eksempel her: www.wealthsimple.com

Kæmpe typografi

Den kære typografi – det kan være lige så smukt, som det kan være grimt. I 2020 kommer vi til at se flere og flere websites, der bruger kæmpe stor typografi som grafiske elementer. Brug det på en kort overskrift over et fedt billede eller en farverig baggrund og se den fede effekt!

Se et eksempel her: www.curtsspecialrecipe.com

Illustrationer

At lave illustrationer til din hjemmeside er naturligvis et kæmpe stort arbejde, men ikke desto mindre giver det et helt vildt personligt og unikt udtryk. Illustrationerne kan både have et håndtegnet eller et moderne og minimalistisk udtryk – det er helt op til dig. Overvej evt. at hyre en illustrator eller en designer til at lave illustrationerne for dig – så får du dem i den bedste kvalitet og i filformater, som du kan bruge andre steder også. 

Se et eksempel her: www.bacchusbox.dk 

Opdelt indhold

Et ret nemt designgreb, der hurtigt kan give et rigtig fedt udtryk. Del din hjemmeside op i to eller flere vertikale blokke og se, hvordan det giver din side et moderne look. Du kan vælge enten at have billeder eller farver i hver side – idéen er blot, at skærmen skal være opdelt i to spændende blokke.

Se et eksempel her: www.renaterechner.at

Store kontaktformularer

Findes der noget bedre en nye kunder, der kontakter din virksomhed? Nej, det tænkte vi nok. Hvorfor ikke give dem rig mulighed for at gøre det i en stor kontaktformular på hele siden – overskueligt, nemt og indlysende.

Se et eksempel her: www.tagkontrollen.nu

Læs mere